روش های معمول ریخته گری برای ساخت تندیس

روش های معمول ریخته گری برای ساخت تندیس

روش های ریخته گری :معایب و مزایا

زمان انتخاب مواد و ابزار ریخته گری عوامل مهمی نظیر وزن دلخواه ، ظاهر اثر ، دوام ، بافت ، هزینه و زمان لازم وجود دارند که می بایست به آنها توجه کنیم .
یکی از این عوامل روش های ریخته گری است .

روش های رایج ریخته گری عبارتند از :

  • روش پوششی
    در این روش لایه نازکی از مواد استفاده می شود و سپس لایه های تقویتی از جنس فایبر مات و رزین ها برای استحکام بیشتر بکار می روند .

 

  • ریختگی چرخشی
    در این روش قالبی دربسته توسط ماشینی کوچک، به کمی همان مقدار موادی که برای ریخته گری سطح استفاده می شود ، گردانده می شود که در نهایت ریخته گری بسیار سبک و توخالی را ایجاد می کند .
  • ریختگی توخالی
    در این روش مواد ریخته گری به صورت چرخشی در قالب لایه نازکی را تشکیل می دهند که در نتیجه شی سبک توخالی به دست می آید .
  • روش تزریقی
    در این روش مایع با فشار در قالب تزریق می شود .
  • ریخته گری جامد با فشار یا خلا
    در این روش مواد بعد از ریخته شدن در قالب تحت خلا و فشار قرار می گیرند تا حباب های احتمالی که موجب آسیب به نتیجه نهایی می شوند حذف شوند .
  • روش پوششی مستقیم (بدون قالب)
    مواد روی آرماتور و یا لایه ای از فوم اسپری می شوند .

(اگر علاوه بر روش های بالا باید ابتدا قالب را بسازید ، روشی را از پیش انتخاب کنید تا ساختار قالب شما ساختار مناسبی شود چون مثلا قالبی که برای ریختگی چرخشی استفاده می شود با قالبی که در ریخته گری جامد استفاده می شود متفاوت اند .)
از آنجا که مزایا و معایبی برای هر یک از روش ها وجود دارد ، بنابراین ممکن است برای هر نوع اثری یک نوع خاصی از ریختگی نتیجه مثبت داشته باشد و از یک روش نمی توان برا ی تولید هر اثری استفاده کرد .

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید